Spannen schilderijen

Spannen schilderijen

Heeft u een schildersdoek of schilderij om op te spannen? Ook dat verzorgen wij voor u. U brengt uw opgerolde schilderij of schildersdoek en wij spannen het professioneel voor u op.

Om een werk mooi strak in een lijst te kunnen zetten, zal het vaak opgespannen of opgeplakt moeten worden. Er is een groot verschil in deze 2 toepassingen, nl. dat het werk bij opspannen slechts aan de rand wordt vastgezet, terwijl het bij opplakken op een volledig klevende ondergrond bevestigd zit.

Opplakken wordt alleen toegepast bij reproduceerbare werken, aangezien dit proces niet reversibel (omkeerbaar) is. Denkt u bv. aan posters in grote oplage of aan foto’s.

Originele werken, werken in een beperkte oplage of werken met een hoge (emotionele) waarde worden bij ons niet opgeplakt. Het opplakken van deze werken zou nl. leiden tot een waardevermindering van het kunstwerk. Een werk uit deze categorie wordt op een conserverende ondergrond bevestigd en de bevestigingspunten houden we zo minimaal mogelijk. Ons uitgangspunt is dat het werk geen nadelige gevolgen ondervindt van de bewerking en altijd weer teruggebracht kan worden in de oorspronkelijke staat.

Verkeert de kwaliteit van uw schilderij in een slechte staat, dan bestaat de mogelijkheid om uw werk te verdoeken. Dat wil zeggen dat het doek op een nieuw stuk linnen wordt gezet.

Graag adviseren wij u wat het beste voor uw schilderij is.