Schoonmaken Schilderijen

Schoonmaken schilderijen

Naast inlijstingen kunt u ook bij ons terecht voor het schoonmaken van uw schilderijen. Het resultaat is verbluffend door de precisie en zorgzaamheid waarmee het gedaan wordt. Uw verouderde schilderij krijgt een nieuw leven. Heeft u ook een “vuil” schilderij ? Laat het dan professioneel schoonmaken.

Het schoonmaken van schilderijen is het verwijderen van oppervlakte vuil en/of het verwijderen van een storende vernislaag. De twee meest voorkomende vervuilingen zijn nicotine-aanslag en een lichtgrijze aanslag. Veel voorkomend oppervlakte vuil is: stof, vetaanslag, roet, schimmel, kaarsvet, insecten-uitwerpselen. De reden om een oude vernislaag te verwijderen is meestal vergeling van de oude vernislaag. Het verwijderen van vernislagen vraagt om meer onderzoek en tijd.

Ook aan de achterzijde van het doek of paneel wordt aandacht besteed. Ook hier kan ernstige vervuiling zijn ontstaan. Veelal kan hier een beschermende laag worden aangebracht. Tevens bekijken wij de bespanning en het ophang-systeem. Deze wordt zo nodig vernieuwd.

In overleg worden de eventuele beschadigingen aan de lijst met u doorgenomen.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen of kom gerust eens langs in onze lijstenmakerij.

Spannen schilderijen

Spannen schilderijen

Heeft u een schildersdoek of schilderij om op te spannen? Ook dat verzorgen wij voor u. U brengt uw opgerolde schilderij of schildersdoek en wij spannen het professioneel voor u op.

Om een werk mooi strak in een lijst te kunnen zetten, zal het vaak opgespannen of opgeplakt moeten worden. Er is een groot verschil in deze 2 toepassingen, nl. dat het werk bij opspannen slechts aan de rand wordt vastgezet, terwijl het bij opplakken op een volledig klevende ondergrond bevestigd zit.

Opplakken wordt alleen toegepast bij reproduceerbare werken, aangezien dit proces niet reversibel (omkeerbaar) is. Denkt u bv. aan posters in grote oplage of aan foto’s.

Originele werken, werken in een beperkte oplage of werken met een hoge (emotionele) waarde worden bij ons niet opgeplakt. Het opplakken van deze werken zou nl. leiden tot een waardevermindering van het kunstwerk. Een werk uit deze categorie wordt op een conserverende ondergrond bevestigd en de bevestigingspunten houden we zo minimaal mogelijk. Ons uitgangspunt is dat het werk geen nadelige gevolgen ondervindt van de bewerking en altijd weer teruggebracht kan worden in de oorspronkelijke staat.

Verkeert de kwaliteit van uw schilderij in een slechte staat, dan bestaat de mogelijkheid om uw werk te verdoeken. Dat wil zeggen dat het doek op een nieuw stuk linnen wordt gezet.

Graag adviseren wij u wat het beste voor uw schilderij is.